تا پیش از توسعه فناوری فیبر نوری، برای سالها، کابلهای سیم مسی، برای ارتباطات از راه دور، شبکه و اتصالات کابلی، استفاده شدند اما به مرور زمان، فیبر نوری به یک جایگزین متداول تبدیل شد و بیشتر خطوط شرکتهای مخابراتی اکنون از کابلهای فیبر نوری ساخته شده اند. فیبر نوری به دلیل پهنای باند بالاتر و سرعت سریعتر، اطلاعات بیشتری نسبت به سیم مس معمولی منتقل میکند. به دلیل این که شیشه، رسانای برق نیست، فیبر نوری در معرض تداخل الکترومغناطیسی قرار نمیگیرد و این باعث میشود از دست رفتن سیگنال، به حداقل برسد.
از سوی دیگر، اتاق بازرگانی و صنایع افغانستان میگوید سرمایهگذاری در بخش ارتباطات و اینترنت میتواند بر رشد اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد.
به گزارش ایسنا، با این حال، به نظر میرسد طالبان به توسعه شبکه فیبر نوری علاقه نشان میدهد. نجیب الله حقانی، وزیر موقت مخابرات و فناوری اطلاعات افغانستان به تازگی در دیدار با سفیر چین در کابل، پیشنهاد توسعه شبکه فیبر نوری با چین را مطرح کرد و در صورت تحقق این امر، افغانستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی، میتواند مرکز اتصال کشورهای آسیایی شود. وی همچنین برنامه افغانستان را برای گسترش کابل فیبر نوری خود به مناطق مرزی اعلام کرد که ارتباط مستقیم با چین را تسهیل میکند. این ابتکار، مسیرهای ارتباطی کوتاهتر برای چین برای ارتباط با سایر کشورهای آسیایی و تقویت اتصال منطقهای را وعده میدهد.
در این بین، عنایت الله الکوزی، سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افغانستان، بر تلاشها برای تامین اینترنت با هزینههای پایینتر و خدمات بهتر به شهروندان تاکید کرده است.
پس از این که طالبان در سال ۲۰۲۱ در افغانستان به قدرت بازگشت، توسعه اینترنت در این کشور به دلایل متعدد از جمله فراری شدن کارشناسان و ابهامات نسبت به وضعیت جاری، وقفه پیدا کرد.
در حال حاضر، افغانستان در هفت نقطه به کشورهای همسایه متصل است و شبکههای ارتباطاتی از طریق این اتصالات با کشورهای مرکزی و جنوب آسیا، اینترنت را وارد افغانستان میکنند. این وزارتخانه در تلاش است تا بخشهای مختلف افغانستان را با فیبر نوری وصل کند.
ژائو شینگ، سفیر چین در افغانستان هم در این دیدار به نوبه خود گفت: پکن به توسعه فیبر نوری از واخان، علاقمند است.
با این حال، چند نفر از ساکنان کابل در گفتگو با پایگاه خبری تولونیوز، از هزینه بالای اینترنت شکایت داشتند. آنها اظهار کردند: اینترنت گران است اما کیفیت آن کم است و از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میخواهند تا بر بهبود کیفیت اینترنت، تمرکز کند. یکی از ساکنان کابل به تولونوز گفت: هزینه اینترنت بسیار زیاد است. در افغانستان، قیمت یک، ۲ یا ۱۰ گیگابایت اینترنت در مقایسه با سایر کشورها، به میزان قابل توجهی بالاتر است.
انتهای پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1403022518577/%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%88%D8%AF%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B4-%D8%B4%D8%A8%DA%A9%D9%87-%D9%81%DB%8C%D8%A8%D8%B1-%D9%86%D9%88%D8%B1%DB%8C
پیش از آن وزیر موقت ارتباطات افغانستان در مصاحبه ویژه ای به تولونیوز گفته بود در حال حاضر، بیش از ۱۸ هزار سایت ارتباط از راه دور در سراسر کشور فعال هستند و ۶۱ درصد از شهروندان این کشور به خدمات ارتباطاتی دسترسی دارند. با این حال، او این ارقام را مقدماتی توصیف کرده بود.
فیبر نوری یا فیبر اپتیکال، به فناوری اشاره میکند که اطلاعات را به شکل پالسهای سبک بر روی یک فیبر پلاستیکی یا شیشهای منتقل میکند.
سخی احمد پمان، معاون اول اتاق بازرگانی و صنایع افغانستان در این باره میگوید دو گزینه وجود دارد: خود دولت و وزارت ارتباطات و شبکه سلام، یک شرکت جدید ایجاد کنند و برای ارائه خدمات خوب، در آن سرمایه گذاری کنند یا هر دو خدمات خوبی فراهم کرده و نسبت به کسب درآمدی اطمینان حاصل کنند که به سود مردم افغانستان بوده و به خزانه دولت میرود.