ایران با تصویب پارلمان ملی پارلمان ملی ، رسماً اولین قدم برای ورود به حوزه مدیریت فناوری را انجام داد. برای اطمینان از حضور این کشور در رقابت جهانی اطلاعات مصنوعی ، برنامه ریزی برای ارائه موسسات استراتژیک ، بودجه پایدار و سیاست های ملی. اما در حالی که متن این طرح بر تأسیس سازمان ملی اطلاعات مصنوعی تحت نظارت رئیس جمهور تأکید دارد ، برخی از اظهارنظرها حاکی از احتمال کاهش آن در “دفتر مرکزی” در معاون رئیس جمهور معاون رئیس جمهور علمی است.
به گفته ایزنادر دوره ، هنگامی که هوش مصنوعی به نیروی محرکه اقتصاد ، مدیریت و امنیت ملی کشورها تبدیل شد ، ورود به سیستم قانونگذاری ایران در این زمینه ، با تصویب برنامه ملی برای هوش مصنوعی در مجمع مشورتی اسلامی. این پروژه در تلاش است تا با جذب ساختارهای نهادی ، حقوقی و اجرایی ، مسیر ایران را به طور مؤثر در بین نیروهای جهانی فن آوری قرار دهد.
به طور کلی ، برنامه هوش مصنوعی نه تنها بر لزوم توسعه زیرساخت های فناوری و مدیریت داده ها تأکید می کند ، بلکه به دنبال ایجاد مکانیسم های زیرک و تخصصی برای این واحد استراتژیک است و ایجاد موسساتی مانند مجلس ملی مجلس ملی و سازمان ملی اطلاعات هنری را ارائه می دهد. این ممکن است نقطه عطفی در مسیر استقلال تکنولوژیکی کشور و پایه و اساس رشد تجارت بر اساس دانش در زمینه هوش مصنوعی باشد. اگر مشارکت نخبگان با روشن شدن نقش نهادها و تدوین مفاد دقیق همراه باشد.
علیرغم تمرکز صریح بر ایجاد سازمان ملی هوش مصنوعی ، برخی از اظهارات فقط می توانند در قالب ستاد معاون ریاست جمهوری معاون رئیس جمهور علوم ، فناوری و اقتصاد شکل بگیرند.
از طرف دیگر ، درگیری با ساختار اجرایی موسسه هنوز به پایان نرسیده است ، با بحث و گفتگو در مورد ایجاد شورای اطلاعات مصنوعی به عنوان یک خالق سیاسی در این زمینه. این همپوشانی می تواند در مسیر هماهنگی ، کارآیی و تقریب مدیریت هوش مصنوعی در کشور ، چالش هایی ایجاد کند.
این پروژه توسط کمیته صنایع و معادن تصویب شد و به کمیسیون آموزش ، تحقیقات و فناوری پارلمان ارائه شد.
این پروژه الزامات تسهیل و تنظیم توسعه هوش مصنوعی و مطابق با درخواست رهبر عالی ایران مبنی بر بهترین جهان در فناوری هوش مصنوعی را برآورده می کند و بر تهیه لایه های عمیق و زیرساخت های هوش مصنوعی و شکل گیری سازمان اطلاعاتی مصنوعی ملی تأکید می کند.
این پروژه تنظیم ، نهادینه شده و تأمین مالی حوزه هوش مصنوعی است. بررسی این بندها ابعاد مختلف را روشن تر می کند.
هوش مصنوعی
طبق مقاله ای از این طرح هوش مصنوعی به توانایی دستگاه در انجام وظایف خودکار و منظم ، از جمله یادگیری ، درک ، نتیجه گیری ، حل مسئله ، پیش بینی ، تصمیم گیری و پردازش داده ها و پردازش داده ها اشاره دارد که این منبع تأثیر گسترده ای بر روابط انسانی و انسانی در محیط فیزیکی یا مجازی و همچنین بازتاب های زیست محیطی است.
هوش مصنوعی داده ها ، شبکه ، الگوریتم ، خوشه ، لایه بندی و یکپارچه ، بر اساس منطق کلاسیک و سایر منطق مدرن است.
پایه: زیرساخت ها ، الگوریتم ها و مدل های اساسی هوش مصنوعی که زمینه ساز توسعه برنامه های مختلف است. این لایه شامل پیشرفت اساسی در معماری یادگیری عمیق ، الگوریتم های بهینه سازی ، مدل های بزرگ زبانی و زیرساخت های محاسباتی است که توانایی های کلی و چند منظوره هوش مصنوعی را تشکیل می دهند.
تسلط بر این لایه کلید قدرت و استقلال در زمینه هوش مصنوعی است.
لایه کاربردی: محصولات و خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی و خدمات طراحی شده برای حل مشکلات خاص یا ارائه خدمات خاص برای کاربران نهایی. این لایه بر روی لایه پایه فناوری ساخته شده است و شامل برنامه هایی مانند سیستم های تشخیص چهره ، دستیاران صوتی یا الگوریتم های پیش بینی در زمینه های مختلف است.
تمرکز روی این لایه ، بدون تسلط بر لایه پایه ، می تواند به وابستگی تکنولوژیکی و آسیب پذیری استراتژیک منجر شود.
عامل فن آوری: ظهور و تقویت سیستم های فناوری ، به ویژه هوش مصنوعی ، بر تأثیر مستقل و جامع جهان ، فراتر از کنترل و اهداف انسان.
استعمار شناختی و فنی: فرایند تأثیرگذاری بر نیروهای غالب از طریق ساختمانهای فنی ، از جمله فن آوری های دیجیتال و شبکه های ارتباطی که منجر به وابستگی کشورهای غیر مبتلا به فن آوری های ارتباطی غربی می شود و تأثیر فرهنگ و ارزش های غربی را تقویت می کند.
توسعه دهنده: یک موجود طبیعی یا حقوقی که سیستم اطلاعاتی مصنوعی را برای ارائه آن به بازار ارائه می دهد یا آن را تحت نام یا علامت تجاری با سود مالی یا رایگان به کار می برد.
مشورت: مجلس شورای ملی اطلاعات مصنوعی
سازمان: سازمان ملی برای هوش مصنوعی
مرکز: مرکز ملی صنفی و مرکز توسعه اطلاعات مصنوعی
در ماده 2 این طرح تأکید می شود که سیاست کلان فعالیتهای اطلاعاتی مصنوعی در کشور بر عهده شورای ملی اطلاعات مصنوعی است که اعضای آن عبارتند از:
* رئیس جمهور به عنوان رئیس شورا
* معاون رئیس جمهور علوم ، فناوری و اقتصاد رئیس جمهور به عنوان معاون رئیس جمهور شورا
* دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
* دبیر شورای عالی سایبر
* وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
* وزیر علوم ، تحقیق و فناوری
* وزیر بهداشت و آموزش پزشکی
* وزیر صنعت ، معدن و تجارت
* رئیس ستاد نیروهای مسلح
* وزیر اطلاعات
* پشتیبانی از وزیر دفاع و نیروهای مسلح
* وزیر فرهنگ و راهنمایی اسلامی
* وزیر همکاری ، کار و رفاه اجتماعی
* رئیس صندوق توسعه ملی
* رئیس صندوق نوآوری و چهارگانه
* نماینده شورای عالی حوزه علمیه
* دو عضو واقعی به پیشنهاد دبیر شورا و رئیس شورا
* رئیس سازمان ملی اطلاعات مصنوعی به عنوان دبیر شورا
* رئیس سازمان اداری اداری
*رئیس سازمان برنامه ریزی و بودجه
* رئیس سازمان اتحادیه کارگری رایانه
* عضو Majlis به عنوان مدیر
توجه داشته باشید – تصویب مقررات در مجلس ملی اطلاعات مصنوعی توسط اکثریت شورای وزیران و با تأیید رئیس جمهور رای داده می شود. تصمیمات دیگر توسط اکثر اعضای شورا اتخاذ می شود.
در ماده 1 گفته می شود: “برای اعمال مصوبات مجلس شورای ملی و تحقق اهداف حاکمیت در بخش اطلاعات مصنوعی ، سازمان ملی اطلاعات مصنوعی با رئیس جمهور ایجاد و اداره می شود.
ماده 1 -ساختار و ساختار سازمان ملی اطلاعات مصنوعی
The National Organization for Artificial Intelligence will consist of the seat (including executive, coordinator, coordinator and infrastructure), as well as the National Center for the lead, to establish national coordination and to conduct optimal, effective and asymmetrical pathways of the face of the phenomena of artificial intelligence and the overall understanding of the intelligence and the development of the artificial intelligence and the overall understanding of the intelligence and the development of the artificial intelligence.
سازمان ملی اطلاعات مصنوعی با تکیه بر مرکز (به عنوان یک موسسه جامع تخصصی) مرجع محرک و علمی ، فنی و استراتژیک برای همه نهادها ، عناصر و بخش های حاکمیت و جامعه در نظر گرفته می شود. بر این اساس ، دولت موظف است اساسنامه سازمان ملی اطلاعات مصنوعی را مطابق تعهدات تعیین شده به آن (ماده 4 قانون) تدوین کند و در بندهای زیر و کابینه را تصویب کند:
ماده 1:
وظایف این سازمان شامل توسعه سیاست ها ، نگهداری زیرساخت ها ، هماهنگی بین نهادی ، راهنمایی برای تحقیق و تقویت داده ها و داده ها است.
بودجه و مشوق ها:
ماده 1:
به منظور تقویت سیستم برای تأمین اعتبار هوش مصنوعی در کشور ، صندوق ملی اطلاعات مصنوعی در مشارکت عمومی و خصوصی ایجاد می شود. سرمایه اولیه صندوق توسط صندوق توسعه ملی و حساب ارز در طی دو سال حداکثر دو میلیارد ریال ارائه می شود. اساسنامه صندوق ، از جمله ستون ها ، تعهدات ، ارگان ها ، نحوه کار ، مدیریت و نظارت بر صندوق در این قانون ، با پیشنهاد سازمان ملی اطلاعات مصنوعی توسط کابینه تصویب می شود.
ماده 1:
سرمایه گذاری در زیرساخت های هوش مصنوعی (پردازش ، الگوریتم ، داده ها ، آزمایشگاه) تا 5 ٪ مشوق های مالیاتی خواهد بود.
ماده 1: ایجاد یک کارگروه برای تبادل داده ها برای رفع موانع دسترسی به داده ها و تسهیل توسعه سیستم های اطلاعاتی مصنوعی.
ماده 1: کارمندان سازمان تصویب شده توسط سازمان مشمول معافیت مالیاتی هستند ، مشروط بر اینکه ماده 5 قانون مالیات مستقیم باشد.
ماده 1: تأیید کارشناس اجباری توسط سازمان برای هرگونه هزینه سازمان های اجرایی در زمینه هوش مصنوعی و تدوین شاخص های عملکرد عملکرد در این زمینه.
برنامه ملی اطلاعات مصنوعی بدون شک گامی اساسی برای پیوستن به ایران در رقابت جهانی در فناوری مدرن است. توسعه این پروژه با در نظر گرفتن ساختارهای نهادی ، زیرساخت ها و مالی ، از جمله تشکیل سازمان ملی اطلاعات مصنوعی و شورای اداری ، اهمیت مدیریت و هماهنگی را در این زمینه نشان می دهد. اما چالش اصلی نه در تدوین طرح نهفته است ، بلکه در نحوه استفاده از آن ، شفاف سازی ساختارها و جلوگیری از مداخله نهادی است.
ابهام در موقعیت نهایی سازمان ملی اطلاعات مصنوعی (کارکنان یا سازمان مستقل؟) ، همپوشانی بالقوه با سایر نهادها برای ایجاد سیاست هایی مانند شورای عالی فضای مجازی یا معاون رئیس جمهور و تجربه تلخ در تشکیل موسسات کاغذی ، خطر جدی برای این برنامه جاه طلب است. از طرف دیگر ، عدم نگاه دقیق به اتصال هوش مصنوعی به سیستم آموزش ، بازار کار و توسعه صنعتی می تواند پروژه را در سطح اسناد حفظ کند.
اگر ایران جزء پنج کشور اول اطلاعات مصنوعی باشد ، این امر با تصویب این طرح کافی نخواهد بود. اخیراً ، این امر مستلزم اراده عملی ، همکاری بین رشته ای ، مشارکت نخبه و جلوگیری از شعارها و موضوعات بوروکراتیک به یک موضوع بسیار پویا و رقابتی است.
پایان پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1404022820403/%D9%81%D8%B5%D9%84-%D9%86%D9%88%DB%8C%D9%86-%D8%AD%DA%A9%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86