به گفته گزارشگر اقتصادی ایران ، وحید یزدانیان در یک کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه ، با اشاره به این که متأسفانه بسیاری از فعالیت های فضایی ایران در پشت درهای بسته بود ، وی افزود: “ما در تلاش هستیم تا این اقدامات مردم را روشن کنیم.”
وی گفت: بخش بزرگتر مردم هیچ اطلاعاتی در مورد اقدامات این نظرسنجی ندارد و می گوید: “فعالیت های اصلی این مرکز اقتصادی است.”
یزدانیان ادامه داد: بیشتر فعالیت های فضایی ایران روزانه و کاربردی است و تمام این محصولات با تلاش محققان محلی ساخته می شوند.
به گفته مجله خبری اقتصاد ارتباطات ، پس از اظهارات اولیه یزدان ، خبرنگاران از نمایشگاه در حاشیه کنفرانس مطبوعاتی بازدید کردند و با فعالیت های تحقیقاتی و دستاوردهای صنعت فضایی کشور آشنا بودند.
سرمایه گذاری در بخش خصوصی در هوش مصنوعی در صنعت فضایی
پس از بازدید خبرنگاران سود فضایی ایران ، یزرانیان به سؤالات خبرنگاران کنفرانس مطبوعاتی پاسخ دادند.
وی در پاسخ به سؤالی از گزارشگر IRNA در مورد استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی کشور ، گفت: “مشکل هوش مصنوعی جدی است و برخی از مجموعه ها در مقابل صنعت فضایی هستند و ما به نیازهای خود رسیده ایم.”
یزدانیان ادامه داد: هوش مصنوعی گاهی اوقات لوکس می شود ، اما وزیر ارتباطات هوش مصنوعی گونه ای سرگرم کننده نیست و به دنبال جنبه اجرایی آن است ، اما ما در نیاز خود خاص تر هستیم.
رئیس انستیتوی تحقیقات فضایی ایران گفت: هنگام استفاده از اتاق های ماهواره ای ، اگر می خواهیم آنها را قوی تر کنیم ، قیمت ما ده ها بار است ، به طوری که دوربین ها به عنوان یک کیفیت اساسی تصویر در نظر گرفته می شوند و از هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت استفاده می شود.
وی گفت: موضوع هوش مصنوعی دارای سه ستون اصلی است: یکی زیرساخت داده ها و دیگری ابزارهای پردازش و دیگری بحث در مورد کاربرد آنها. در زمینه داده ها و یکی از مهمترین منابع داده ، هوش مصنوعی فضا است. اما امروز ، ناوبری فضایی مبتنی بر GPS است ، اما کشورهای مختلف در سراسر جهان به طور خاص وارد توسعه ماهواره های ناوبری شده اند.
یزدانیان با اشاره به ماهواره هایی که داده ها ، ناوبری و ارتباطات را تولید می کنند ، که اولین لایه هوش مصنوعی است ، گفت: ایران نقش موثری در این امر ایفا می کند و ما باید از این ابزارها برای توسعه ابزارهای اطلاعاتی مصنوعی استفاده کنیم و ما باید این ابزارها را در کشور توسعه دهیم.
وی تأکید کرد که ما به بهره برداری از هوش مصنوعی در فضا اعتقاد نداریم و اظهار داشت که سیاست دولت و سیستم گرانش و مصلحت فعالیت ها در بخش خصوصی است و نقش ما نقش حامی است و نقش دیگران استثمار است.
رئیس موسسه تحقیقات فضایی در کشور گفت: “بنابراین ما به دنبال این هستیم که فضای بخش خصوصی را در بخش فضایی باز کنیم و داده های خود را تا حد امکان آزاد کنیم تا مشاغل آماده سرمایه گذاری در بخش خصوصی باشند تا بخش خصوصی بتواند امکانات عملیاتی لازم را داشته باشد.”
به دنبال ایجاد دیپلماسی فضایی است
وی همچنین اظهار داشت که تولید یک سیستم ماهواره ای در دستور کار قرار دارد و اظهار داشت: مسئله ماهواره های ارتباط از راه دور نیز در دستور کار بعدی قرار دارد ، اما کار خوبی در زمینه ماهواره های ارتباطی در کشور وجود دارد و ما می خواهیم با کشورهای همسایه همکاری کنیم ، به خصوص برای توسعه ماهواره های ماهواره.
یزدانیان گفت: این تحریم ها قطعاً بر توسعه فن آوری های فضایی ایران تأثیر گذاشته است ، اما گفت که تحریم ها در این زمینه جایگاه ویژه ای ندارند و امروز ما به توسعه دیپلماسی فضایی علاقه مند هستیم.
وی تأکید کرد که ایران از کشورهای همسایه در این منطقه بالاتر است و اظهار داشت: با توسعه دیپلماسی فضایی ، ما آماده هستیم تا فناوری و دانش را به کشورهای همسایه منتقل کنیم. یعنی ما آماده ارائه خدمات ساختمانی ماهواره ای هستیم تا نشان دهیم که فعالیت های فضایی ایران با هدف ارتقاء سعادت و توسعه اقتصادی کشورهای منطقه انجام می شود.
رئیس موسسه تحقیقات فضایی در کشور گفت: هیچ راز در مورد توسعه ماهواره Khayyam وجود ندارد: تصاویر ارائه شده توسط این ماهواره توسط پروژه های مختلف ارائه و شناسایی می شوند. به عنوان مثال ، تحت قرارداد با وزارت کشاورزی ، ما محصولات کشاورزی مانند گندم ، جو ، ذرت ، برنج ، کلزا و سیب زمینی را در کشور نظارت می کنیم و هفت تا هشت پروژه دیگر به وزارت این وزارتخانه ارائه می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ما با آژانس مشاهده محیط زیست و احیا دریاچه ارومیا و همچنین با سازمان مدیریت بحران در بلایای طبیعی همکاری می کردیم و افزود: “ما در حال کار بر روی موضوع مدیریت سیل در آسیا و اقیانوسیه توسط EPSCO هستیم (آژانس فضایی با استفاده از آسیا -typiece).
یزدانیان گفت: توسعه ماهواره های ماهواره ای پروژه های جدید را تعریف می کند و می گوید: “سکوی ما در ارائه خدمات ماهواره ای در سال ششم فاش می شود و تجارت می تواند خدمات این سرویس را برای ما فراهم کند.”
تعهدات کلیه آژانسهای فضایی از اول ژوئن
وی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد زمان تکمیل پروژه های پروژه ، گفت: “روند ساخت ماهواره ها در حال انجام است ، اما سال آینده ما نیز یک پروژه آزمایشگاهی فضایی مربوط به محصولات خود را ارائه خواهیم داد.”
رئیس مؤسسه تحقیقات فضایی در کشور گفت: راه اندازی ماهواره تنها 5 ٪ از کارها است و می گوید 5 ٪ باقی مانده از این محصول پشتیبانی می کنند که پس از شروع باید برای عموم قابل توجه باشد.
در عین حال ، وی گفت ، ما بخش بیشتری از وظایف خود را به پیمانکار ، آژانس فضایی تحویل خواهیم داد و تا پایان ژوئن سال آینده بخش دیگر را انجام خواهیم داد.
Yazdanian برای استفاده از محققان محلی در پروژه های مختلف ، ادامه: مجموعه ای از پروژه ها در اوایل دهه 1980 تعیین شده است و هدف وزارت ارتباطات برای مدیریت دانش دانشگاه است.
وی گفت: “این پروژه ها سال آینده کار خواهند کرد.”
رئیس موسسه تحقیقات فضایی در کشور گفت: “ما در حال تلاش برای باز کردن این پارک هستیم.”
ابزار آماده سازی برای ساخت لیتیوم -صرفه جویی در مصرف انرژی
وی گفت که ما با یکی از FCP قرارداد داریم تا انرژی سایت آنها را ذخیره کنیم و محصولات خود را با کیفیت بسیار خوبی تحویل دهیم.
یزدانیان تأکید کرد که هزینه استفاده از خدمات ماهواره ای در این مجموعه ، از جمله خیام بسیار کم است ، با بیان اینکه سرعت تصاویر ماهواره ای Khayam در هر کیلومتر مربع 4000 Tomana است ، در حالی که ماهواره های خارجی 5 دلار در هر کیلومتر مربع هستند.
وی تأکید کرد: “ما در سال ششم به دنبال توسعه اکوسیستم صنعت فضایی هستیم و موقعیت صحیحی را برای فعالیت بخش خصوصی در این زمینه فراهم می کنیم.”
رئیس موسسه تحقیقات فضایی در کشور افزود: “امسال ما به دنبال ارائه زمینه مناسب برای بخش خصوصی در صنعت فضا هستیم ، زیرا بالاترین درصد فعالیت های فضایی اقتصادی ، فناوری و صنعتی است.
وی گفت: “ما به طور جدی به دنبال دیپلماسی فضایی با سایر کشورها هستیم و آماده ساخت و انتقال فناوری به همسایگان خود هستیم.”
منبع خبر: https://www.irna.ir/news/85802799/%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B5%D9%84%D8%AD-%D8%A2%D9%85%DB%8C%D8%B2-%D9%88-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA