حتی بدون استعداد خاص یا دستاوردهای بزرگ ، امروزه بسیاری از افراد فقط می توانند از طریق کار در رسانه های اجتماعی شکوه و عظمت کسب کنند. اما طبق نتایج یک مطالعه جدید ، این تمایل به دیدن فقط یک تمایل شخصی نیست و در پشت آن دلایل عمیق تری وجود دارد.
به گفته اینا ، شهرت دیگر یک اتفاق نادر برای افراد خاص نیست. در دنیای امروز ، دیده شدن و مشهور شدن به یک میل یا حتی یک هدف برای بسیاری از افراد عادی تبدیل شده است. شبکه های اجتماعی ، به ویژه اینستاگرام ، این امکان را برای همه فراهم کرده اند که هزاران یا میلیون ها مخاطب را ارائه دهند. هیچ کس نباید بازیگر ، خواننده یا ورزشکار باشد تا به او توجه کند. برای شخص کافی است که یک صفحه جذاب در اینستاگرام تنظیم کند و پیروان را با انتشار مداوم عکس ، فیلم و داستانهای زندگی روزمره جذب کند.
آنچه این سؤال ایجاد کرده است تغییراتی است که این روند در جامعه ایجاد کرده است. از یک طرف ، مردم می توانند از رسانه های رسمی آزادانه و غیر ضروری باشند. اما از طرف دیگر ، این تمایل کلی به جلال گاهی با فشار برای شبیه سازی همراه است که با هر هزینه و مصرف گرایی دیده می شود. بسیاری از کاربران به امید کسب درآمد ، یافتن شغل و تحقق رویاهای خود در مدت زمان کوتاهی در این رقابت هستند. همین روند باعث شده است که برخی از محققان به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند و سعی کنند به انگیزه ها و پیامدهای این نوع جلال نگاه کنند.
در همین راستا ، سامانیه کوستانی ، محقق جامعه شناسی فرهنگی در دانشگاه گیلان ، به همراه سه نفر از همکارانش ، مطالعه ای را برای بررسی دلایل علاقه مند شدن در اینستاگرام و پیامدهای آن انجام دادند. در این مطالعه ، به جای تمرکز روی افراد مشهور مشهور ، آنها به کاربران عادی آمدند. کسانی که امیدوارند دیده شوند و موفق شوند در اینستاگرام فعال هستند.
محققان در این مطالعه از روشهای کیفیت برای جمع آوری اطلاعات استفاده کرده اند. آنها با پنج کاربر اینستاگرام مصاحبه کردند که به نوعی به دنبال شهرت در فضا بودند. این مکالمات نیمه ساختگی بود. یعنی آنها یک قاب مشترک داشتند ، اما به مردم اجازه داده شد که نظرات خود را بیان کنند و آزادانه تجربه کنند. سپس پاسخ ها به روشی به نام تجزیه و تحلیل موضوع استخراج اصلی و زیر مکالمه در نظر گرفته شد.
نتایج این مکالمات نشان داده است که بیشتر مردم به دلایل اقتصادی به دنبال شهرت هستند. بسیاری از آنها امیدوارند که درآمد کسب کنند یا کار خود را سریعتر انجام دهند. به عبارت دیگر ، جلال برای آنها راهی برای موفقیت است. بسیاری از شرکت کنندگان همچنین گفتند که جلال اینستاگرام فرصتی برای دیدن و شنیدن در جامعه است ، به ویژه هنگامی که دیدن آنها در فضای واقعی جامعه امکان پذیر نیست.
اما این بار عواقب آن نیز وجود دارد. به تدریج نوعی طعم دارد. میکروسیت ها ، همان افراد عادی که در شبکه های اجتماعی شناخته می شوند ، سلیقه و معیارهای خود را به دیگران تحمیل می کنند و یک سبک خاص را تکرار می کنند. در نتیجه ، نوعی فشار برای شبیه سازی وجود دارد. همچنین ، این فضا باعث می شود افراد بیشتر از معنی و کیفیت زندگی واقعی بر نشان دادن زندگی ، مصرف کالا و رقابت متمرکز شوند.
اطلاعات تکمیلی ، که در مجله تحقیقات فرهنگی ایانیان ، مربوط به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و همچنین انجمن تحقیقات فرهنگی منتشر شده است ، نشان می دهد که شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی عوامل اصلی در روند اینستاگرام است. بسیاری از کاربران این فضا در دنیای واقعی نمی توانند پیشرفت کنند یا حتی خود را بیان کنند. آنها اینستاگرام را مکانی می دانند که می توانید بدون سانسور نشان داده شده و امید جدیدی را برای خواسته های آنها پیدا کنید. در عین حال ، این فضا گاهی اوقات کلیشه ها را تقویت می کند یا حتی ناهنجاری هایی را که در فضای واقعی جامعه در نظر گرفته می شود ، نشان می دهد.
به طور کلی ، محققان تأکید می کنند که تمایل به شکوه در طبیعت ضعیف نیست. اما این مهم است که با آنچه هدف به دنبال مردم و چگونگی تأثیرگذاری بر جامعه است ، انجام شود. شبکه های اجتماعی ، اگرچه آنها فرصت هایی را برای بیان و نقض محدودیت ها فراهم می کنند ، اما همچنین می تواند باعث ایجاد تغییرات مزاحم در ارزش ها و هنجارهای اجتماعی شود.
پایان پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1404021309187/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%B9%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%B3%D8%AA%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF