• About
  • Advertise
  • Careers
  • Contact
چهارشنبه, می 21, 2025
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
مجله خبری اقتصاد ارتباطات
  • اخبار اقتصاد ارتباطات
  • rss
  • اخبار اقتصاد ارتباطات
  • rss
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
مجله خبری اقتصاد ارتباطات
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه اخبار

ایجاد بزرگترین مزرعه پردازش تا پایان سال/جزئیات ۴ برنامه‌ کشور برای توسعه هوش مصنوعی

توسط مریم رضایی
آگوست 23, 2024
در اخبار
0

دی ماه سال گذشته رئیس جمهور شهید مصوبه نهایی سازی و تصویب سند ملی هوش مصنوعی را ابلاغ کرد و مقرر شد که در راستای ساماندهی و توسعه زیست بوم هوش مصنوعی کشور و ایجاد دبیرخانه راهبردی آن، سازمان ملی هوش مصنوعی به صورت یک سازمان مستقل زیر نظر ریاست جمهوری تاسیس شود.

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی تاکید کرد: بر اساس هدفگذاری درباره قرار گرفتن کشور در میان ۱۰ کشور برتر دنیا، در هیچ یک از شاخص‌های اساسی نزدیک نیستیم. ما در شاخص‌هایی چون نیروی انسانی جزء بهترین کشورهای دنیا هستیم و نیروی انسانی مستعد و تحصیلکرده با قابلیت پژوهش و توسعه فناوری داریم و این جزء نقاط قوت کشور است.

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی با بیان اینکه امروزه برخی از شرکت‌ها و دانشگاه ها به دلیل نبود زیر ساخت مناسب در کشور، توان ورود به برخی از فناوری‌ها را ندارند، گفت: این زیر ساخت در ایران ایجاد می‌شود، ولی پردازنده‌های آن باید تامین شود چون این پردازنده‌ها انحصاری و در اختیار یک کشور است، ولی اصل کار و سرویس آن در داخل کشور انجام خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی می تواند در توسعه فناوری اثرگذار باشد، افزود: این فناوری توانسته است فرآیند تولید دارو را از ۲۰ سال به کمتر از ۵ سال کاهش دهد، یعنی می تواند مسیر توسعه فناوری را تغییر دهد، ضمن آنکه بسیاری از متن، عکس و فیلم‌هایی که امروز تولید می‌شوند قابلیت بازتولید از طریق این فناوری وجود دارد. نفوذ این فناوری در صنعت انیمیشن سبب شده تا هزینه تولید انیمیشین به ۱۰ درصد هزینه فعلی برسد.

سرافراز در خصوص اهداف این سازمان گفت: در آبان سال گذشته مقام معظم رهبری هدفگذاری را در حوزه هوش مصنوعی تبیین کردند که عبارت است از قرار گرفتن ایران در میان ۱۰ قدرت برتر دنیا در این حوزه. اینکه اکنون رتبه تولید علم ایران ۱۷ است، باید دقیق‌تر بررسی شود چون در چند سال اخیر دو سه پله تنزل درجه داشتیم.

وی اضافه کرد: ولی هدفگذاری برای قرار گرفتن در میان ۱۰ کشور برتر نیازمند برنامه‌ریزی منسجمی است. از آبان ۱۴۰۰ که از بیانات مقام معظم رهبری، این هدفگذاری مد نظر کشور قرار گرفت، حرکتی در دولت آغاز شد و در این راستا دو گام اساسی برنامه‌ریزی شد که یکی از این گام‌ها تدوین سند ملی هوش مصنوعی به عنوان نقشه راه کلان برای رسیدن به قله قرار گرفتن در میان ۱۰ کشور برتر دنیا است.

سرافراز، دومین برنامه ریزی را ایجاد سازوکار تشکیلات این حوزه عنوان کرد و یادآور شد: این ساز و کار در اسفند سال ۱۴۰۲ توسط رئیس جمهور شهید در قالب مرکز ملی هوش مصنوعی پایه گذاری شد. ایشان به این موضوع اهتمام داشت و بارها پیگیری کرد و خواستار توجه ویژه ما به این موضوع بود و بعد از اینکه سازوکار قانونی تاسیس سازمان در خرداد ۱۴۰۳ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد، امروز سازمان هوش مصنوعی را به صورت مصوب در کشور داریم و فعالیت خود را در کشور آغاز کرده است.

سرافراز، نمونه این قابلیت را هوشمند شدن نرم‌افزارها عنوان کرد و یادآور شد: در گذشته نرم افزارها قادر به تشخیص نبودند، ولی امروزه ماشین‌ها و نرم افزارهای کامپیوتری این قابلیت را یافته‌اند که با دیدن نمونه‌ها و مجموعه‌هایی، قادر به تولید نمونه‌های جدید باشند و بتوانند با خواندن کتاب‌های مختلف از آنها مفاهیمی را تولید کنند.

رئیس سازمان راهبردی هوش مصنوعی با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی، گفت: پزشکی یکی از حوزه‌های کاربرد این فناوری است.

وی افزود: منابع و سرمایه‌های دولتی را باید به سمت سرمایه‌گذاری در این حوزه هدایت کنیم تا این سرمایه‌ها در کنار سرمایه‌های بخش خصوصی قرار گیرند. ما بخش عمده سرمایه‌گذاری در این فناوری را بر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دیده‌ایم. فرصتی که در قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مصوبه هیات وزیران و برنامه هفتم در قالب اعتبار مالیاتی دیده شده است، فرصتی است که در اختیار دولت قرار گرفته تا در قالب بخشیدن مالیات، سرمایه‌های بخش خصوصی را به سمت سرمایه‌گذاری در فناوری هدایت کند.

محمدسعید سرافراز، دبیر شورا و رئیس مرکز ملی راهبری هوش مصنوعی در گفت‌وگوی ویژه صدا و سیما به بیان برنامه‌های این سازمان در زمینه توسعه فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی پرداخت.

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه کشور در زمینه کاربرد هوش مصنوعی رتبه خوبی ندارد، گفت: میزان درآمدهای ما از هوش مصنوعی بالا نیست و تعداد صنایعی که عمیقا از هوش مصنوعی بهره برداری می‌کنند، زیاد نیست و ما باید در این حوزه یک رویکرد توسعه‌ای را در پیش بگیریم و برای آن چند رکن باید در کنار هم قرار گیرد که یکی از آنها توسعه فناوری هوش مصنوعی است.

وی، توسعه فناوری هوش مصنوعی را مبتنی بر ۳ رکن «زیرساخت‌های پردازشی»، «داده‌ها» و «الگوریتم‌ها» دانست و گفت: بعد از اینکه این فناوری توسعه یافت، می‌توان به کاربردهای آن و اتصال آن به اقتصاد توجه کرد. ما در هر کدام از ۴ رکن «زیر ساخت‌های پردازشی»، «داده‌ها»، «الگوریتم‌ها» و «کاربردها»، برنامه هایی را در نظر گرفتیم که اولین آن توسعه زیر ساخت است.

وی با اشاره به برنامه‌های این سازمان ملی در حوزه زیر ساخت گفت: به زودی یک مزرعه پردازشی بزرگ را در کشور راه‌اندازی خواهیم کرد. امیدواریم تا پایان سال این مزرعه راه‌اندازی شود.

انتهای پیام

منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1403042013746/%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B2%D8%B1%D8%B9%D9%87-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D8%B4-%D8%AA%D8%A7-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%AC%D8%B2%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%DB%B4-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1

وی اظهار کرد: از این رو امروزه نرم افزارها و ماشین‌های کامپیوتری قرار است قابلیت‌های انسانی را پیاده سازی کنند. این قابلیت‌ها از آنچه که ما می‌بینیم و تشخیص می‌ذهیم، می‌شنویم و تا فکر می‌کنیم و مطالعه می‌کنیم، اشیاء را تشخیص می‌دهیم و معانی را متوجه می‌شویم و محتوا تولید می‌کنیم، همه این قابلیت‌ها از سوی ماشین گ‌ها انجام شود.

وی، خاطر نشان کرد: صحبت هایی که از ابتدای تشکیل مرکز راهبردی هوش مصنوعی مطرح شد و امروز این مرکز تبدیل به سازمان شد، این بود که چه رویکردی در مواجهه با فناوری داریم؛ برخی اوقات رویکرد ما به مقوله فناوری، یک رویکرد تنظیم گری است که در این صورت در حوزه‌های فناوری‌های جدیدی که به کشور وارد می‌شود، تنظیم گری و تدوین سیاست‌ها است و در مقابل برخی اوقات رویکرد ما به فناوری، یک رویکرد توسعه‌ای است.

سرافراز، ترافیک، شهر هوشمند، فناوری‌های مالی و کشاورزی را از دیگر زمینه‌هایی دانست که هوش مصنوعی آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد، خاطر نشان کرد: این تحت تاثیر قرار دادن می‌تواند با یک رویکرد مثبت به آن توجه شود و یا تهدیداتی در بر داشته باشد؛ ولی اگر این فناوری به عنوان یک عامل تهدید کننده مورد توجه قرار گیرد، رویکرد ما با آن یک رویکرد مواجهه و بازدارنده می‌شود ولی اگر به عنوان ابزار توسعه تلقی شود، بر روی کاربردهای آن تمرکز می‌شود.

وی با بیان اینکه در برخی از شاخص‌ها و زیر شاخص‌های هوش مصنوعی مانند انتشار مقالات وضع کشور بهتر است، یادآور شد: ولی در حوزه‌های کاربردی وضع خوبی نداریم و بسته به شاخص‌های مختلف رتبه ‌های ۴۰ و ۵۰ و حتی تا رتبه‌های ۹۰ نیز گزارش شده است و البته این شاخص‌ها باید بهبود یابد.

به گزارش ایسنا، سازمان ملی هوش مصنوعی روز گذشته با حضور سرپرست ریاست جمهوری و روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور افتتاح شد.

سرافراز، ایجاد زیر ساخت‌ها را از چالش‌های کشور و در جهان عنوان کرد و ادامه داد: وجود تولید کننده‌های انحصاری پردازنده‌ها و سخت بودن شرایط تامین آنها از چالش‌های ما برای توسعه زیر ساخت است. در حوزه داده‌ها نیز این فرصت را داریم که از داده‌های دولت به عنوان بزرگترین تامین کنندگان داده، بهره‌مند شویم و در این زمینه قوانین خوبی وضع شده است و می‌توانیم بر اساس آن داده‌های دولت را آزاد کنیم و در خدمت توسعه قرار دهیم.

سرافزار، همچنین به حوزه کاربرد هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: دولت با مجموعه‌های مرتبط با آن بزرگترین بازار برای حوزه هستند. شاید برای برخی مجموعه‌ها این تصور ایجاد شود که این فناوری یک فناوری لوکس است و نیازی به آن ندارند، ولی در آینده نیازمند این فناوری هستند و ما باید از هم‌اکنون اقدام به توسعه شرکت‌ها در این حوزه کنیم و در عین حال بازار را به فناوری نزدیک کنیم.

به گفته وی، کاری که امروز ما در حوزه هوش مصنوعی انجام می‌دهیم با کاری که بعد از تامین این زیر ساخت انجام می‌شود، از جهش چند پله‌ای برخوردار می‌شوند.

تجاری‌سازی فناوری هوش مصنوعی

وی با اشاره به برنامه‌های این سازمان در زمینه توسعه الگوریتم‌های هوش مصنوعی، اظهار کرد: ما فرصت‌ها و نیروهای انسانی متخصص بسیار خوبی در کشور داریم و باید از این نیروی انسانی، بهره‌مندی حداکثری را داشته باشیم.

دبیر شورا و رئیس سازمان ملی راهبری هوش مصنوعی با اشاره به برنامه‌های این سازمان از راه‌اندازی یک مزرعه پردازشی بزرگ تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: در حوزه الگوریتم ما از فرصت وجود نیروهای انسانی متخصص برخورداریم و در حوزه سرمایه‌گذاری نیز می‌توانیم از فرصت اعتبار مالیاتی بهره‌مند شویم.

سرافراز ادامه داد: برداشت ما این است که چون هدفگذاری ما بر اساس قرار گرفتن کشور در میان ۱۰ کشور برتر دنیا در هوش مصنوعی است، امروز اولین و فوری‌ترین کارمان این است که به مقوله هوش مصنوعی به صورت توسعه‌ای توجه داشته باشیم. در کشور بخش‌هایی هستند که معتقدند هوش مصنوعی می تواند خطراتی برای کشور داشته باشد و معضلاتی را برای کشور ایجاد کند؛ چون این فناوری، فناوری است که در همه ساحت‌های زندگی وارد می‌شود.

اهداف سازمان ملی هوش مصنوعی

فرصت‌های بومی در توسعه الگوریتم‌های هوش مصنوعی

هوش مصنوعی بازدارنده یا توسعه دهنده

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی تاکید کرد: در حوزه تجاری‌سازی تصور ما بر این است که باید سرمایه‌گذاری در این حوزه تسهیل شود. بخشی از این سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی است که لازم است مشوق‌هایی برای آن در نظر گرفته شود تا بخش خصوصی در حوزه هوش مصنوعی حتی قبل از اینکه از سمت بازار کششی ایجاد شود، رغبت به سرمایه‌گذاری داشته باشد.

وی در ابتدا با اشاره به تعاریف هوش مصنوعی، هوش مصنوعی را مفهومی ساده و در عین حال سخت دانست و گفت: ساده است به این معنی که هوش مصنوعی به دنبال این است که قابلیت‌های ذهنی انسان از سوی ماشین‌ها پیاده شود. ما در عصر صنعتی تلاش کردیم تا ماشین‌ها بتوانند قابلیت‌های فیزیکی انسان را انجام دهند و حتی کارهایی را که یک انسان نمی‌تواند انجام دهد، به راحتی انجام دهد.

مریم رضایی

مریم رضایی

نوشته‌ی بعدی

آغاز دور جدید از اعتصاب نامحدود در سامسونگ

نوشته‌های تازه

  • هوش مصنوعی جینا به سوالات بخش مرورگر باز شما پاسخ می دهد
  • تاج گذاری نام خلیج فارس در Google Legal دنبال کردن –
  • مهندسی ایرانی “Google” لیوان شرکت های شرکت در فارسی
  • کشف فرصت “مجازی” گوگل
  • تأثیر منفی منبع تغذیه به اینترنت ، موبایل و دستگاههای خودپرداز
  • هوش مصنوعی گوگل به Gmail پاسخ می دهد
  • وزارت ارتباطات شروع 5 سایت ارتباطی جدید در اردیبیل را معرفی می کند
  • استدلال ، ویژگی های صوتی و پشتیبانی چند جانبه را در هوش مصنوعی Google بهبود بخشید
  • “Google Mate” مجهز به ترجمه زنده بود
  • ما از یک تجارت بر اساس فناوری اطلاعات پشتیبانی می کنیم/ 2 ٪ از روستاهای خوزستان را با شبکه ملی اطلاعات وصل می کنیم
  • Google یک تماس ویدیویی 2D برقرار کرد
  • همکاری 5 میلیون دلاری گوگل برای توسعه عینک هوش مصنوعی
  • ایجاد جریان داده برای مدیریت هوشمند ضروری است
  • فاصله بیت کوین با رکورد جدید کاهش یافته است
  • کشف اطلاعات ویدیویی ویدیویی Google
  • آخرین مدل هوش مصنوعی گوگل کشف شد
  • چگونه هوش مصنوعی در میدان سیاست/سیاست ایران می خواهد به 5 کشور اول AI بپیوندد
  • چند سرویس پستی در نمایشگاه بین المللی کتاب ثبت شده است؟
  • کشف اولین سیستم رمزگذاری کوانتومی جهان در جهان
  • وزیر ارتباطات از توسعه هوش مصنوعی و فیبر خبر می دهد
  • ترانزیت ، هوش مصنوعی و داده های اقتصاد دیجیتال مناسب برای همکاری در ایران -turkmenistan
  • روابط عمومی در عصر کوانتومی برگزار می شود
  • ترانزیت ، هوش مصنوعی و داده های اقتصاد دیجیتال مناسب برای همکاری در ایران -turkmenistan
  • جلسات مجازی دو جانبه ایرانی با پاکستان و قزاقستان برگزار شد
  • جلسات مجازی دو جانبه با پاکستان و قزاقستان برگزار شد
  • 4G یک اکوسیستم تجاری جدید است
  • در حال سقوط شدید صادرات آیفون از چین به آمریکا
  • رشد حمل و نقل جاده ای در مقایسه با حمل و نقل ریلی ، برخلاف سیاست های عمومی سیستم
  • برنامه های داده ماهواره ای در سایر مناطق تخصصی توسعه یافته است
  • Starlink در بنگلادش راه اندازی می شود
  • شروع آسیب پذیری در محصولات مایکروسافت
  • تحول در هنگام دسترسی افراد به اینترنت
  • چگونه روسیه اخبار جعلی را اداره می کند
  • پیام و سقوط آنی بیت کوین
  • پردیس اطلاعات مصنوعی میزبان تصمیمی در مورد راه حل تصمیم گیری دیجیتال/افشای یک کنفرانس فرمان و کنترل ملی است
  • آیا بالاخره عمر باتری آیفون برطرف شده است؟
  • کدام مدل از هوش مصنوعی Open II بهتر است؟
  • مسیر توسعه اینترنت خیلی سریع و بالا شروع می شود
  • یک قدم عالی برای توسعه 4G در کشور
  • یک قدم عالی برای توسعه 4G در کشور
  • وزیر ارتباطات: هوش مصنوعی معادلات اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی را تغییر می دهد
  • Hanniki: سواد رسانه ای به این معنی است که چگونه فناوری می تواند همدلی باشد نه انزوا
  • ورود شیائومی به نبرد برای تراشه های پیشرو با سرمایه گذاری 2 میلیارد دلار
  • وزیر ارتباطات: هوش مصنوعی مسیر دولت و ارتباطات انسانی را دگرگون می کند
  • تنظیم مجدد تنظیم کننده رامسار و تغییر ؛ آیا شرکت تخصصی بانک مرکزی را رها می کند؟
  • تصاویر ماهواره ای از ابزارهای غیرقابل تحمل در آلودگی هوا
  • هوش مصنوعی معادلات اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی را تغییر می دهد
  • تعرفه اینترنت موبایل افزایش نمی یابد
  • تحول در بازار کار ایران ؛ از نگرانی های مهارت گرفته تا فرصت های هوش مصنوعی
  • تأکید پارلمان بر لزوم تسهیل دسترسی و استفاده از افراد از اینترنت

[xero_seo]

دسته ها

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده
  • About
  • Advertise
  • Careers
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله خبری اقتصاد ارتباطات محفوظ است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • Home

کلیه حقوق برای مجله خبری اقتصاد ارتباطات محفوظ است.