• About
  • Advertise
  • Careers
  • Contact
جمعه, جولای 4, 2025
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
مجله خبری اقتصاد ارتباطات
  • اخبار اقتصاد ارتباطات
  • rss
  • اخبار اقتصاد ارتباطات
  • rss
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
مجله خبری اقتصاد ارتباطات
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه اخبار

بررسی کارکردهای هوش مصنوعی در انتخابات

توسط محمدرضا نورمحمدیان
آگوست 14, 2024
در اخبار
0

هوش مصنوعی به عنوان فراانسان عمل می‌کند

وی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی در اینجا می‌تواند به عنوان یک فراانسان عمل کند، به چه معنا؟ به معنای اینکه می‌تواند حجم عظیمی ‌از اطلاعات که منِ انسان نمی‌توانم آن را تجزیه و تحلیل کنم را تجزیه و تحلیل ‌کند. این مسئله ایجاد قدرت می‌کند. در مرحله بعد، قدرت ایجاد شده، آزادی‌ها را محدود می‌کند. سوال اینجاست که هوش مصنوعی، آزادی‌ها را در کجا محدود می‌کند؟ سوال دیگر این است که چگونه می‌توان آزادی‌ها را به وسیله هوش مصنوعی توسعه داد.

مهربان ادامه داد: به صورت تیتروار در پروسه انتخابات، هوش مصنوعی در طراحی کمپین‌های انتخاباتی، انواع پیش‌بینی‌هایی که می‌توان در فضای انتخاباتی انجام داد، ارتقای امنیت برگزاری انتخابات، تجزیه و تحلیل رسانه‌ها و از جمله روزنامه‌ها، تحلیل مناظره‌ها و موارد دیگر می‌تواند تأثیر داشته باشد.

استنتاج کردن خروجی برحسب داده‌های ورودی

وی ادامه داد: چالش دیگری که وجود دارد نقص در داده‌هایی است که هوش مصنوعی با استفاده از آنها به خروجی می‌رسد، برای مثال پرونده‌ای در یکی از کشورهای اروپایی وجود داشت مبنی بر اینکه هوش مصنوعی با ملاحظه خطرات امنیتی، وجود نیروهای انتظامی بیشتر در یکی از حوزه‌های انتخابیه را توصیه کرده بود و اجرای این توصیه منجر به کاهش مشارکت در آن حوزه انتخابیه شده بود.

مدیر میز هوش مصنوعی پژوهشگاه فضای مجازی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم یک تعریفی را که کاربردی‌تر باشد در نظر بگیریم، تعریف OECD است که هوش مصنوعی را تعریف می‌کند به صورت استنتاج کردن خروجی برحسب داده‌های ورودی برای فعالیت‌هایی مثل طبقه‌بندی، توصیه و تولید محتوا.

در ادامه این نشست، محمدصادق فراهانی معاون پژوهش‌های بنیادین پژوهشکده شورای نگهبان عنوان کرد: ضمن تاکید بر این نکته که انتخابات تنها مرحله رأی‌گیری نیست، کاربردهای هوش مصنوعی در مراحل مختلف انتخابات را برشمرد. این کاربردها که بعضاً تاکنون تجربه شده و بعضاً ظرفیت‌هایی است که می‌تواند در آینده استفاده شود عبارتند از احصاء تعداد لازم حوزه‌های رأی گیری و تنظیم نحوه توزیع جغرافیایی آنها با ملاحظه نکات مربوط به امنیت و سلامت انتخابات، احراز هویت رأی‌دهندگان با استفاده از داده‌های بیومتریک آن‌ها، آموزش شهروندان در راستای انتخاب آگاهانه و افزایش مشارکت، نظارت بر انتخابات، شمارش آراء، تحلیل و حسابرسی داده‌های انتخاباتی. البته این موارد استفاده دولت‌ها از هوش مصنوعی در انتخابات است و بازیگران غیردولتی همچون شرکت‌های خصوصی و احزاب نیز از این ابزارها استفاده می‌کنند.

بررسی کارکردهای هوش مصنوعی در انتخابات
محمدصادق فراهانی

انتهای پیام

منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1403043019377/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA

وی در ادامه به نقش‌آفرینی شرکت‌های فعال در حوزه فناوری در انتخابات اشاره کرد و افزود: این نقش آفرینی تا آن حد پررنگ است که می‌توان قائل به وجود رقابت‌های انتخاباتی میان این شرکت‌های فناور نیز شد. این نقش‌آفرینی عمدتاً در قالب اولویت‌بندی‌های موتورهای جستجوگر و قابلیت‌های توصیه کننده شبکه‌های اجتماعی ایفا می‌شود. سوگیری در الگوریتم‌های هوش مصنوعی مورد استفاده در این سکوهای مجازی موجب می‌شود محتواهایی که کاربران در معرض آن قرار می‌گیرند به صورت هدایت شده و همسو با اهداف صاحبان این فناوری‌ها باشد، برای مثال در مورد موتور جستجوی گوگل نزدیک به ۲۰۰ مؤلفه در اولویت‌بندی داده‌های نمایش داده شده مؤثر هستند و این مؤلفه‌ها هیچگاه از سوی شرکت مالک این موتور جستجوگر افشا نشده است. البته در بیشتر موارد اثبات یا رد سوگیری در این زمینه بسیار دشوار و پیچیده است.

به گزارش ایسنا، نخستین جلسه از سلسله نشست‌های هوش مصنوعی و حقوق اساسی، با موضوع هوش مصنوعی و انتخابات در پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد. در این جلسه سید مهدی شریعت‌زاده مدیر میز هوش مصنوعی پژوهشگاه فضای مجازی، محمدصادق فراهانی معاون پژوهش‌های بنیادین پژوهشکده شورای نگهبان و محمدمهدی مهربان معاون دفتر مطالعات حکمرانی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی سخنرانی کردند.

وی اضافه کرد: تحولات و پیشرفت این حوزه به قدری سریع است که باید از فرصت چند سال آینده کمال بهره را برد و در غیر این صورت عقب‌ماندگی کشور در این فناوری به اندازه چند دهه و یا حتی چند سده خواهد بود.

بررسی کارکردهای هوش مصنوعی در انتخابات
سید مهدی شریعت‌زاده

در ادامه نشست، محمدمهدی مهربان معاون دفتر مطالعات حکمرانی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی‌، بررسی موضوع را با ذکر اجمالی پیشینه هوش مصنوعی دنبال کرد و گفت: اساساً هوش مصنوعی از ابتدای شکل‌گیری این حوزه مطالعاتی در ذیل موضوع سایبرنتیک، یعنی علم حکومت و کنترل مطرح شد. پس از جنگ دوم جهانی و ظهور فناوری‌های جدید، یکی از مسائل جدی که برجسته شد مساله حکومت جهانی بود؛ چرا که با ظهور این فناوری‌ها ارتباطات میان افراد بیش از پیش تسهیل شده بود. در این فضا مقوله کنترل از اهمیت بیش از پیش برخوردار شده و موجب برجسته‌تر شدن استفاده از هوش مصنوعی شد و از همین رو می‌توان گفت که هوش مصنوعی بر این بستر شکل گرفت. این موضوع ارتباط مستقیم با آزادی‌های شهروندان داشته و می‌تواند تحدید یا تضمین آنها را موجب شود؛ چنانکه هوش مصنوعی می‌تواند با سوگیری‌هایی که دارد آزادی انتخاب شهروندان را محدود کرده و یا با قوت تحلیلی خود، آنها را در انتخاب آگاهانه یاری رساند.

بررسی کارکردهای هوش مصنوعی در انتخابات
محمدمهدی مهربان

فراهانی افزود: چالش دوم تضییع حقوق بنیادینی است که توسط هوش مصنوعی برای همه در زندگی روزمره اتفاق می‌افتد و نه فقط در حوزه انتخابات، به عنوان مثال شما در یک فروشگاه اینترنتی، پس از واردکردن اطلاعات خودتان، محصولی را جست‌وجو می‌کنید و پس از جست‌وجو به دلیل قیمت بالای محصول و عدم توانایی در پرداخت هزینه، از خرید آن منصرف می‌شوید. به فاصله یکی دو روز پس از آن، پیامک تبلیغاتی برای شما می‌آید و همان کالا و یا کالای مشابه برای شما تبلیغ می‌شود. در واقع اینجا به راحتی حقِ بر حریم خصوصی شما نقض شده است. یکایک کنش‌ها و واکنش‌ها و کلیک‌های شما، پسندها، کامنت‌های شما در این نرم افزار به وسیله الگوریتم‌ها و با هدف جهت‌دهی به اراده شما در این پیامک تبلیغاتی ارسال می‌شود. اینجا حریم خصوصی شما نقض شده است.

معاون پژوهش‌های بنیادین پژوهشکده شورای نگهبان اظهار کرد: اینکه آیا می‌شود به هوش مصنوعی در چه سطحی، شخصیت حقوقی را اطلاق کرد و به تبع آن، حقوق و تکالیف و مسئولیت‌ها و لوازم این شخصیت را بر آن بار کرد یا نه؟ این یکی از بحث‌های روز در موضوع حقوق و یکی از مهم‌ترین چالش‌ها است. در حقیقت شما تا نتوانید ماهیت این پدیده را بشناسید، نمی‌توانید به لحاظ حقوقی مواجهه صحیحی را با هوش مصنوعی برای خودتان تعریف کنید. این چالش اول است.

معاون پژوهش‌های بنیادین پژوهشکده شورای نگهبان خاطرنشان کرد: حال سوال این است که در انتخابات به چه صورتی از هوش مصنوعی استفاده می‌شود؟ خلاف دیدگاه مرسومی‌که انتخابات را یک مرحله رأی دادن و شمارش آراء به حساب می‌آورد، اگر ما نگاه‌مان را تغییر بدهیم و انتخابات را یک فرآیند به حساب بیاوریم، از زمانی که دستور انتخابات صادر می‌شود تا انتهای انتخابات و بازرسی‌های پایان انتخابات، در تک‌تک این مراحل یا از هوش مصنوعی استفاده شده است و یا پتانسیل استفاده از آن وجود دارد.

تهدیدها و فرصت‌های هوش مصنوعی

معاون دفتر مطالعات حکمرانی مرکز پژوهشهای مجلس درباره نحوه ورود هوش مصنوعی به نظام انتخاباتی و استفاده از آن به این نکته اشاره کرد که می‌توان برای ارزیابی چالش‌های عملی استفاده از هوش مصنوعی در انتخابات به جای استفاده از آن در سطوح کلان انتخابات، از آن در سطوح پایین‌تر مانند انتخابات محلی یا انتخابات اصناف استفاده کرد.

در پایان این نشست، حاضران سوالات خود را مطرح کردند و کارشناسان به این سوالات پاسخ دادند. در این بخش از نشست درباره موضوعاتی چون چگونگی تعامل نظام حقوقی جمهوری اسلامی‌ایران با فناوری نوظهور هوش مصنوعی، کارکردهای هوش مصنوعی در انتخابات، فرصت‌ها و تهدیدهای استفاده از هوش مصنوعی در انتخابات و حکمرانی انتخاباتی با هوش مصنوعی بحث شد.

فراهانی در ادامه گفت: برای مثال در برخی کشورها در پروسه انتخابات، مرحله‌ای وجود دارد به نام «ثبت نام انتخاب‌کنندگان» که این مرحله در ایران وجود ندارد. برای اینکه فرآیند انتخابات پیش‌بینی پذیرتر شود از حیث تعرفه‌هایی که قرار است چاپ شود، تعداد کارمندان مشغول در شعب رأی گیری و موارد دیگر، از قبل از مردم درخواست می‌کنند که در مرحله پیش ثبت نام در انتخابات شرکت کنند. در مرحله بعد دولت به وسیله هوش مصنوعی، تطبیق می‌دهد که آیا این فردی که ثبت نام کرده در انتخابات شرکت کرده است یا فرد دیگری در انتخابات شرکت کرده است. در اینجا از ابزار بیومتریک استفاده می‌شود و البته خطاهایی هم در این فرآیند وجود دارد مثل خطای سیستم در تشخیص چهره سیاه پوستان و موارد دیگر.

سید مهدی شریعت‌زاده در این نشست علمی تعریف سازمان بین‌المللی استاندارد از هوش مصنوعی را بیان کرد و گفت: هوش مصنوعی قابلیت کسب، پردازش، ایجاد و به‌کارگیری دانش است که برای انجام یک یا چند وظیفه معین، در قالب یک مدل نگهداری می‌شود.

شریعت‌زاده اظهار کرد: به عنوان مثال وقتی ما می‌خواهیم شمارش آراء را انجام بدهیم، یک عملی است که داده مشخص است، عملگر ریاضی و یا منطقی آن هم مشخص است. این قاعدتا در تعریف هوش مصنوعی نمی‌گنجد، اما آن زمان که قرار است داده خروجی از داده ورودی استنتاج شود، یعنی مسیر مشخص و عملکرد ریاضی دقیقی مثل چهار عمل ریاضی برای آن نداشته باشیم، با هوش مصنوعی مواجه هستیم. برای مثال ما می‌خواهیم بسنجیم که کاربری که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کند، بهترین تبلیغی که برای او می‌توان نشان داد، چه تبلیغی است. در اینجا باید براساس تعریف OECD، بهترین داده خروجی را بر مبنای حجمی از داده‌ها مشخص کنیم.

نخستین جلسه از سلسله نشست‌های علمی هوش مصنوعی و حقوق اساسی با محوریت هوش مصنوعی و انتخابات به همت پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد و در این نشست فرصت‌ها و تهدیدهای ظهور و کاربست هوش مصنوعی در انتخابات بررسی شدند.

وی گفت: آن چالشی که در عالم حقوق با هوش مصنوعی به وجود می‌آید، شامل دو مورد است. یکی فضای پیشاهوش مصنوعی است، به معنای نوین خودش و دیگری فضای پساهوش مصنوعی. در اینجا شما باید ماهیت هوش مصنوعی را تعریف کنید تا بتوانید مواجهه حقوقی خودتان با آن را ترسیم بکنید.

محمدرضا نورمحمدیان

محمدرضا نورمحمدیان

نوشته‌ی بعدی

سوءاستفاده هکرها از اختلال آی تی جهانی برای فیشینگ

نوشته‌های تازه

  • ادعای نصب برج های ارتباطات از راه دور در کشور درست نیست
  • برای شناسایی شرکت های فعال در خدمت نمازگزاران Arbaeen تماس بگیرید
  • “تغییر آدرس” و “درخواست انتشار در آدرس جدید” را راه اندازی کنید
  • مقاومت در برابر زیرساخت های ارتباطی در اوج جنگ 6 روزه تحمیل شده
  • ارتباط نمازگزاران از آربین با ظاهر هماهنگ و جهادی تسهیل می شود
  • وزیر ارتباطات: از هر اقدامی که باعث تضعیف نزدیکی ملی شود باید اجتناب شود
  • مردم ایران هیچ تجاوز/ نیاز به مستند سازی جنایات رژیم صهیونیستی و ایالات متحده را نمی پذیرند
  • وزیر ارتباطات: وضعیت دسترسی به ارتباطات به پیش شرط ها بازگشت
  • به طور خودکار مجوزهای فعالیت صادر شده توسط سازمان فناوری اطلاعات
  • بازدید از وزیر ارتباطات به سیستم عامل ها و شرکت های دیجیتال
  • پشتیبانی هدف برای شرکتهای مبتنی بر دانش در زمینه ارتباطات افزایش یافته است
  • تماس تلفنی تلفن ثابت تا پایان ماه ژوئیه رایگان بود
  • نیاز فوری به همکاری استراتژیک برای محافظت از زیرساخت های حیاتی
  • ارز مبادله Nubitx: ما مبلغ سرقت شده را جبران می کنیم
  • ایرانیان در خارج از کشور دسترسی به فرستاده های محلی/کاهش برخی محدودیت ها
  • حملات سایبری قبل از حمله به ایران/ کودکان بی گناه در یک رویا کشته شد
  • کاربران خارجی وارد برنامه می شوند.
  • شهروندان از پیام های متنی و نمایندگان مراقبت می کنند
  • تمهیدات جدید برای گیرندگان بسته های پستی نه در مقصد
  • اعلامیه وزارت ارتباطات پس از محدودیت های دسترسی به اینترنت
  • وزارت ارتباطات: محدودیت های موقت اینترنت
  • همکاری ناسا با 1.5 میلیارد دلار با هند
  • بیت کوین همچنان به ضرب و شتم تجاوزگر ادامه می دهد
  • به شماره های خارجی ناشناس پاسخ ندهید
  • برش از Google و مقیاس هوش مصنوعی برای دنبال کردن سرمایه گذاری بزرگ متا
  • هواوی و SMIC به لیست کنترل صادرات تایوان اضافه شدند
  • سرمایه گذاری آمازون با قیمت 2 میلیارد دلار زیرساخت استرالیا دیتاسنتر استرالیا
  • آخرین شرط -از اساسنامه جهان در جهان
  • نمایشگاه المپوس بار دیگر به تعویق افتاد
  • نمایشگاه المپوس به تعویق افتاد
  • صفحه درخواست شده شما پیدا نشده است.
  • وزارت ارتباطات: اینترنت موقت محدود است
  • وزارت ارتباطات: محدودیت های اینترنتی یک کشور موقت است
  • تسلا کار سابق مهندس را به ارمغان آورده است
  • جرم شغل غیر جذاب نیست
  • اختلال اینترنتی کشور – isna
  • فرصتی برای یک مکالمه لحظه ای برای یک مرد فلج با فناوری جدید فراهم کنید
  • آخرین شرط -از اساسنامه جهان در جهان
  • ایجاد یک پردیس فضایی تخصصی در Park Fava
  • از آخرین وضعیت خدمات ملی دولت هوشمند گرفته تا تولید آفتابی در وزارت ارتباطات
  • بهبود قوانین ؛ اساس جریان تبادل داده
  • استفاده از هوش مصنوعی در ویکی پدیا را متوقف کنید
  • استفاده تجربی از هوش مصنوعی در ویکی پدیا متوقف شد
  • بسترهای شبکه های اجتماعی به انتشارات مصرف کننده پاسخ می دهند
  • عامل اصلی در کاهش کیفیت پوشش موبایل چیست؟
  • ایجاد یک پردیس فضایی تخصصی در Park Fava
  • مشارکت 2 میلیارد دلار در اقتصاد ایالات متحده در اقتصاد ایالات متحده
  • بیت کوین به 6000 دلار می رسد؟
  • وزارت ارتباطات از 2 کیلو وات فراتر رفت
  • تشکیل تیم توسعه مصنوعی متا با نظارت مستقیم زاکربرگ

[xero_seo]

دسته ها

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده
  • About
  • Advertise
  • Careers
  • Contact

کلیه حقوق برای مجله خبری اقتصاد ارتباطات محفوظ است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • Home

کلیه حقوق برای مجله خبری اقتصاد ارتباطات محفوظ است.