کنجکاوی ناسا کربناتهای آهن مریخ را کشف کرده است و سرنخ های جدیدی را به آب و هوای باستانی روی کره زمین و زیستگاه آن ارائه می دهد.
به گفته اینا ، هود ناسا ، همانطور که به آرامی از دامنه کوه تیز ، قله بلند در داخل دهانه آبشش مریخ صعود کرد ، یک کشف قابل توجه به دست آورد و این ذخایر کربن بزرگ در مواد معدنی کربنات گرفتار شد و این یافته می تواند قطعه اصلی پازل جستجوی زندگی باشد.
با توجه به فضا ، مواد معدنی کربنات زمانی تشکیل می شوند که دی اکسید کربن با آب و سنگ در تعامل است و آنها را به یک شاخص مهم از شرایط محیطی قبلی کره زمین تبدیل می کند. پیش از این ، دانشمندان این مواد معدنی را در مریخ مشاهده می کردند. این ماده توسط مریخ روور در مریخ ، مدارهای جوی آن و حتی در شهاب سنگهای مریخ که به زمین افتاده اند ، مورد بررسی قرار گرفت ، اما بیشترین کنجکاوی اطلاعات جزئیات جالب جدیدی را به اطلاعات قبلی اضافه می کند.
بن توتولو ، استادیار گروه زمین ، انرژی و محیط زیست در دانشگاه کلگری می گوید: “این به ما می گوید که سیاره مریخ قابل سکونت است و مدل های قابل سکونت درست است.”
مواد معدنی یافت شده توسط ناسا روور احتمالاً در شرایط بسیار خشک از طریق واکنشهای شیمیایی بین آب و سنگ تشکیل می شوند و به دنبال آن فرآیند تبخیر انجام می شود. این فرآیند زمانی اعمال می شود که مریخ جو دی اکسید کربن غلیظ و غنی داشت و می تواند آب مایع را روی سطح خود نگه دارد. با این حال ، با نازک شدن جو ، دی اکسید کربن شروع به تبدیل به سنگ می کند.
یکی از مواد معدنی قابل توجه در کشف جدید کنجکاوی ، Sith است. سیدیت یک کربنات آهن است که از آهن در مقادیر باورنکردنی بین پنج تا پنج درصد از وزن آنها ساخته شده است ، به همراه نمک هایی که به راحتی در آب حل می شوند. توتلو می گوید: “پیامدهای گسترده تر این کشف این است که مریخ از آن زمان قابل سکونت بوده است ، اما پس از آن ، هنگامی که دی اکسید کربن که سیارات را گرم می کند مانند سیری شروع به اغوا می کند ، احتمالاً بر توانایی مریخ در گرم ماندن تأثیر گذاشته است.”
آنچه این یافته را جذاب تر می کند ، وجود هیدروکسید آهن در همان ذخایر است. این مواد معدنی نشان می دهد که مریخ ممکن است یک چرخه کربن فعال داشته باشد که شبیه چرخه زمین باشد.
پایان پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1404020201378/%D9%85%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AF-%DA%A9%D9%86%D8%AC%DA%A9%D8%A7%D9%88%DB%8C-%D8%B3%D8%B1-%D9%86%D8%AE-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA