رئیس آژانس فضایی ایران بر اهمیت استفاده از تصاویر ماهواره ای ، تعریف پروژه های مشترک و استفاده از سنسورهای آلاینده های تخصصی ، با استناد به ظرفیت رو به رشد صنعت فضایی کشور تأکید کرد.
به گفته اینا ، حسن سالاری ، در کنفرانس ملی کنترل هوا ، کنفرانس صدا و بو ، گفت: “در سال گذشته ، همکاری خوبی بین مجتمع های فضا و هواشناسی شکل گرفته است.”
وی با اشاره به امضای اخیر یادداشتی برای درک ایستگاه های هواشناسی ماهواره ای ، افزود: “این ایستگاه ها در منطقه فضایی در دسترس هستند و امیدواریم که داده های آنها به زودی در دسترس مجموعه های مربوطه برای بهبود کیفیت و سرعت منطقه هواشناسی کشور باشد.” این منطقه یکی از مهمترین و حیاتی ترین مشکلات در سراسر جهان است.
سالاری همچنان به بررسی وضعیت صنعت فضایی کشور ادامه داد و گفت: “در دو دهه گذشته ، با تکیه بر دانش رادیکال ، پیشرفت خوبی در زمینه فضایی ایران انجام شده است.” در این راستا ، ماهواره های بی شماری در کشور ساخته شده اند و مراکز تحقیقاتی ، دانشگاه ها ، مؤسسات تحقیقاتی ، صنایع و به ویژه شرکت های خصوصی نقش مهمی ایفا می کنند.
وی با اشاره به بهبود صحت تصاویر ماهواره ای ایرانی ، گفت: از صحت چند صد متر ، امروز ما به ساخت چند متری ماهواره های دقیق رسیدیم. در حال حاضر پتانسیل ساخت ماهواره های رنگارنگ طیف با دقت زیر چهار متر وجود دارد. ماهواره کوسار از سال گذشته آغاز شد و دومی در حال ساخت توسط بخش خصوصی است که راه اندازی می شود و در مدار خواهد بود. ماهواره های پارس ، زفر و پایا نیز با تصویری دقیق از 1 ، 2 و حتی کمتر از 2 متر طراحی شده اند.
رئیس آژانس فضایی ایران ادامه داد: این قابلیت های ارزشمند در بسیاری از مناطق از جمله نظارت بر آلاینده ها ، شناسایی مراکز گرد و غبار و اشرافیت زمین مورد استفاده قرار گرفته است. تصویر کیهانی به دلیل سرعت زیاد و پوشش گسترده ابزاری بی نظیر در این منطقه است.
وی گفت: “برخی از مراکز گرد و غبار خارج از مرزهای ایران هستند و ما برای شناسایی دقیق و مشاهده توسعه آنها به داده های ماهواره ای دقیق نیاز داریم.” اگرچه ابزارهایی مانند ایستگاه های زمینی ، BLA و هواپیما نیز در این منطقه مؤثر هستند ، این ماهواره هیچ جایگزینی در مقیاس بزرگ و جامع بودن ندارد.
با بیان اینکه همکاری مشترک بین آژانس فضایی و مؤسسات هواشناسی می تواند منجر به کیفیت پیش بینی ها شود ، به سالی اضافه می شود ، و افزود که پروژه های بیشماری را می توان در نتیجه اجرای آنها ، سطح پیش بینی ها و آگاهی از وضعیت و نحوه انتشار آلودگی تعیین کرد.
وی همچنین پیشنهاداتی را برای توسعه همکاری ارائه داد و گفت: “در حال حاضر ، مجموعه های بی شماری در کشور در حال ساخت ماهواره ها هستند و پروژه ها مطابق با برنامه فضایی 4 ساله دنبال می شوند.” در حال حاضر ، ده ها ماهواره در حال ساخت هستند و می توانند برای هواشناسی ، نظارت بر آلودگی و پارامترهای جوی نصب شوند.
وی بر لزوم تشکیل کارگروه های مشترک مشترک تأکید کرد و گفت: “در آژانس فضایی ، ما کاملاً علاقه مند به همکاری با مجموعه هواشناسی در لایه طراحی سیاسی و فنی هستیم.” تیم های تخصصی از هر دو مجموعه می توانند با هم کار کنند.
سالاریه با اشاره به ماهواره Khayyam به عنوان یکی از ابزارهای موجود ، افزود: “این ماهواره در حال انجام تصاویر بر اساس زمین است و در هنگام بازدید از رئیس سازمان هواشناسی در مرکز مهدست ، همچنین استفاده از داده های خود را در این یادداشت برجسته می کند.”
Salarieh ادامه داد: در آژانس فضایی ایران ما علاقه مند به ارائه مجموعه ای از داده ها از جمله تصاویر ماهواره ای و ایستگاه های آب و هوایی فضایی هستیم. داده ها می توانند پایه و اساس توسعه بسیاری از تحلیل ها و سیستم ها باشند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به زمینه تحقیق اشاره کرد و گفت: در زمینه تحقیق و آب و هوا ، مجموعه های مختلف مؤسسات فضایی در کشور تجربه و تجربه قابل توجهی دارند. همکاری عمیق بین این دو مجموعه می تواند با تعریف پروژه های تحقیقاتی مشترک انجام شود.
رئیس آژانس فضایی ایران همچنین گفت: “این ظرفیت خوبی برای توسعه نرم افزارهای تخصصی در مجتمع فضایی کشور دارد.” ایجاد هم افزایی و انجام جلسات تخصصی می تواند منجر به پروژه های نرم افزاری مشترک شود.
سالی در پایان اظهارات خود تأکید کرد: در زمینه های اشتراک گذاری زمینه ، توسعه سیستم های نرم افزاری ، طراحی ماهواره های تخصصی در ماهواره های آینده و استفاده از تحقیقات هدفمند و موارد تخصصی ، ما باید با مجموعه هواشناسی همکاری کنیم.
پایان پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1404022920955/%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%DB%8C-%D8%B1%D9%82%DB%8C%D8%A8-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%A2%D9%84%D9%88%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%A7