در جلسه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران و رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمن ، راه های گسترش همکاری های دو جانبه در زمینه هایی مانند اقتصاد دیجیتال ، هوش مصنوعی ، فناوری فضایی و ترانزیت داده ها. این دو کشور همچنین بر تدوین یک سند همکاری مشترک و توسعه روابط فناوری منطقه ای تأکید کردند.
به گفته ایسنا ، ساتر ساتار هاشمی ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، با چاکیف ماتان هان بردیمی -Bardiimadwic ، رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان ، با تأکید بر نقش سرنوشت ساز فناوری در اقتصاد و زندگی امروز ، تأکید کرد: اقتصاد دیجیتال یکی از اقتصاد استراتژیک است.
وی افزود: “دیپلماسی فن آوری” یکی از رویکردهای اصلی وزارت ارتباطات است و افزود: این رویکرد با اولویت منطقه اعمال می شود و می تواند دستاوردهای مشترکی را برای دولت ها و ملل در اقتصاد منطقه ای و هوش مصنوعی به ارمغان آورد.
هاشمی همچنین به رئیس جمهور و تأکید معاون اول رئیس جمهور در توسعه اطلاعات اشاره کرد ، تهیه یک سند اطلاعاتی مصنوعی منطقه ای با توجه ویژه ایران به این منطقه اثبات شد و گفت که همکاری با کشورهای منطقه از جمله ترکمنستان می تواند ظرفیت متقابل را فعال کند.
وی همچنان به نشان دادن دستاوردهای مکانی این کشور ، از جمله برنامه ایران برای دستیابی به مدار GEO و توسعه اشعار ماهواره ای برای تقویت ارتباطات در مناطق غیرقابل تحمل اشاره کرد و آن را به عنوان یک بستر مناسب برای همکاری با ترکمنستان توصیف کرد.
وزیر ارتباطات همچنین به ظرفیت پارک اطلاعات و ارتباطات (ICT) ، منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه Payam اشاره کرد و اظهار داشت که فرودگاه Payam به عنوان یک فرودگاه تخصصی پستی می تواند محل پرواز مستقیم بین ایران و ترکمنستان باشد و در همکاری های دو جانبه مکان ویژه ای پیدا کند.
هاشمی همچنین در زمینه ترانزیت از شمال و شرق به غرب به عنوان یکی دیگر از همکاری های بالقوه بین دو کشور ذکر شده است.
در این جلسه ، رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمن ، با استناد به برنامه های کشورش برای توسعه ارتباطات ، گفت: “هوش مصنوعی به یکی از مشکلات مهم تبدیل شده است و ما باید در متخصصان و تبادل تجربه در این زمینه همکاری کنیم.”
وی همچنین بر سایت اقتصاد دیجیتال و همکاری های بین المللی در ترکمنستان تأکید کرد.
بردیموریچ به استفاده از ماهواره ها در صنایع مختلف مانند کشاورزی ، نفت و گاز اشاره کرد و آن مناطق مناسب برای همکاری با ایران را ارزیابی کرد. وی همچنین آموزش منابع انسانی ، تعامل با تولیدکنندگان ایرانی و توسعه پستی را به عنوان سایر زمینه های مورد علاقه ترکمنیست برای همکاری توصیف می کند و اظهار داشت که این موارد به صورت یک سند همکاری مشترک تدوین و امضا می شود.
وی از پیشرفت ایران در فناوری استقبال کرد و ابراز علاقه کرد که ترکمنستان در تمام برنامه های بین المللی ایران ، به ویژه در زمینه هوش مصنوعی و استفاده از تجربه ایران ، فعال باشد.
رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطی ترکمنستان همچنین از برنامه ایران برای ایجاد راهروها در شمال شمال و شرق غربی استقبال کرد و اراده کشور خود را برای شرکت در اجرای این پروژه ها اعلام کرد. وی با اشاره به ویژگی های مشترک تاریخی و فرهنگی دو کشور ، تأکید کرد که همکاری های دو جانبه می تواند در امتداد جاده ابریشم گسترش یابد.
پس از این جلسه ، وزیر ارتباطات ایران پیشنهاد کرد تا با مشارکت شرکت ملی پستی برای معرفی محصولات هر دو کشور ، یک بستر مشترک ایجاد کند و از رهبر آژانس ترکمن برای حضور در نمایشگاه المپوس و در اجلاس اطلاعات مصنوعی که در ششم در ایران برگزار شد ، دعوت کرد.
در پایان جلسه ، تصمیم گرفته شد که دو کشور نمایندگان تشکیل یک کارگروه مشترک و تدوین یک سند همکاری را آشنا کنند. همچنین ، BED Akbari ، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ، جنبه های مختلف راهروهای ترانزیت و ظرفیت همکاری را شرح داد.
پایان پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1404023022086/%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%DB%8C%D8%AC%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%84-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D9%87%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C