ایسنا/مردم جنوبی معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم ، با استناد به فرصت های مهم جنوب هوراسان در زمینه دانش ، گفت: “با تقویت زیرساخت ها ، توسعه مهارت های فناوری جوانان و حضور فعال بخش خصوصی ، استان می تواند به یکی از مراکز نوآوری و توسعه کشور تبدیل شود.”
محمد نبی شهکی ، امروز ، پنجشنبه ، اول ژوئن ، به افتخار بهترین شرکت های فناوری جنوب هوراسان و مراسم اختتامیه هفته نوآوری و فناوری استان ، گفت: “مسیر توسعه کشور باید فرهنگ نوآوری و وضعیت بیشتر پارک های علم و فناوری را نهادینه کند.
وی با اشاره به تجربه اولین پارک فناوری در اصفهان و توسعه تدریجی این مؤسسات در استان های دیگر ، وی افزود: “این پارک ها نقش مهمی در شکل گیری نوآوری داشته اند و امروز باید به عنوان یکی از ستون های توسعه پشتیبانی شوند.”
شهیکی با تأکید بر لزوم تقویت زیرساخت های تکنولوژیکی ، گفت: “علیرغم ظرفیت متنوع علمی و انسانی ، هورسان جنوبی با یک تقسیم قابل توجه در زیرساخت ها روبرو است که از عملکرد کامل این قابلیت ها جلوگیری می کند.”
وی گفت: توسعه فناوری در استان نیاز به یک رویکرد جامع و پشتیبانی کامل از تصمیمات دارد و تنها در این صورت می تواند یک مدل موفق از توسعه درون زا ایجاد کند.
معاون وزیر فناوری و نوآوری وزارت علوم یکی از مهمترین پیش نیازهای توسعه را به منظور تمرکز سرمایه گذاری در مهارت های دانش و ادامه دانش جوانان در نظر می گیرد: دانشگاه ها باید مطابق با نیازهای جدید کشور ، نیروها را آموزش دهند و از آموزش صرفاً اداری جلوگیری کنند.
وی گفت: امروز ، این کشور در مناطقی مانند صنعت ، کشاورزی و فناوری های مدرن به نیروی کار مؤثر نیاز دارد و ساختار آموزشی فعلی این نیاز را برآورده نمی کند. تصحیح این ساختار یک ضرورت است.
شهیکی بر لزوم تدوین یک مدل جامع برای توسعه زیرساخت های تکنولوژیکی استانی تأکید کرد و گفت که شکاف موجود در زیرساخت ها در مقایسه با میانگین ملی بسیار آشکار است و حداقل پنج سال برنامه ریزی برای حل این نقص طول می کشد.
با اشاره به مزایای حقوقی پارک علمی و فناوری جنوبی Horasan ، از جمله معافیت مالیاتی ، فواید مؤثر این امتیازات مستلزم حضور فعال تر بخش خصوصی در زمینه فناوری است.
به گفته وی ، تجربه استانهای دیگر نشان داده است که منابع بخش خصوصی به همراه منابع دولتی می توانند به یک موتور نوآورانه تبدیل شوند.
معاون وزیر علوم با اشاره به مشکلات انتقال زمین در بخش خصوصی استان ، اظهار داشت که کارگروه تخصصی مطابق با معاون معاون اقتصادی استان به منظور تسهیل روند حضور بخش خصوصی در اکوسیستم نوآوری تشکیل می شود.
شهیکی همچنین به ظرفیت قانونی مالیات بر ارزش افزوده در توسعه پارک های علمی و فناوری اشاره کرد و گفت: طبق مواد 1 و 2 قانون مربوطه ، این مالیات ها را می توان به عنوان وام برای حمایت از فعالیت های فناوری اختصاص داد.
وی افزود: با وجود تصویب این قانون به مدت دو سال ، هنوز هیچ تجربه موفقی در اجرای آن در جنوب هورانس وجود ندارد. “
سرانجام ، وی تأکید کرد که این قانون فرصتی طلایی برای توسعه علم و فناوری در استان است و از معاون اقتصادی گروببر خواست تا مکانیسم را با همکاری دانشگاه ها و آژانس های اجرایی طراحی کند تا درآمد مالیاتی بتواند به طور مستقیم در رشد نوآوری های استان خدمت کند.
پایان پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1404030100260/%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%86%D9%88%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%AA%D8%A8%D8%AF%DB%8C%D9%84-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%82%D8%B7%D8%A8-%D9%86%D9%88%D8%A2%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%D8%B1%D9%82-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1